Outreach

It’s all about the brain
– og det er for alle

Dansk Neuroforskningscenter er aktuelt murstensløst og fordelt over flere matrikler i Aarhus. Disse vil nu blive samlet i en ny, ikonisk bygning, der er placeret mellem psykiatri og somatik på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Den nye bygning skal skabe nye gennembrud for diagnostik og behandling af hjernens sygdomme.

Skoleelever, studerende og andre interesserede vil i stueetagen kunne gå på opdagelse i fantastiske udstillinger om hjernen. Interaktive udstillinger, der med den nyeste teknik gør det usynlige synligt.

Her kan man lære om både menneskelig og kunstig intelligens, opdage hvad vores hjerne kan, når grænser brydes og høre om hjernesygdommene, og deres behandling. I vores nye hjerneforskningshus møder alle hinanden. Se forskerne over skulderen, hør om den nyeste forskning, følg med i hvordan nye behandlingsformer og virksomheder opstår og ændrer verden og fremtiden for mange.
Centret skal bidrage til at udbygge det enestående miljø i Aarhus imellem Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital samt tiltrække internationale forskere, som kan fortsætte arbejdet med at udvikle og tilbyde den bedst mulige behandling af sygdomme i hjernen. Forskermiljøet i Aarhus har bl.a. bidraget til udviklingen af MR-billeddiagnostik og behandling af blodpropper i hjernen.
Skitseprojektet er lavet af Bjarke Ingels Group i samarbejde med Dansk Neuroforskningscenter og vil blive et unikt vartegn for dansk og international hjerneforskning.